Perfekt gå-bort-present. Pyssla ihop en fin förpackning, och fyll den med godbitar. Min födelsedagslåda innehöll denna gång mandelkakor med wienermandel och chokladfyllning, samt halvmånsformade strass med choklad
När det är någon form av högtid, jul, påsk eller födelsedagar, så bakar alltid mamma (minst) två olika sorters kakor, det är arrakskakor och dubbla mandelkakor
Den här enkla mandelkakan hittade jag i klassikern "Sju sorters kakor" från 1988. Mandelkaka med citron250 g mandelmassa100g mjukt smör3 ägg1 dl mjöl1 tsk bakpulverrivet skal av 1 citronRiv mandelmassan grovt, blanda ner smör och rör alltsammans poröst
Några plommon lyckades jag i alla fall skrapa ihop till den här enkla och jättegoda mandelkakan. Skördetid i den egna trädgården, men det är inte speciellt mycket frukt i träden
200 gram mandelmassa. 12 äggvitorSätt ugnen på 175 grader. Riv eller smula sönder mandelmassan (riv ev. i rivjärn eller kör i matmixer) i en bunke och blanda med äggvitorna
Vispa äggvitorna hårt. Blanda i florsockret och den malda mandeln. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 15 min eller till kakorna fått lite färg i 175 grader
Ingredienser Portioner. 40 kakor 1 bittermandel 200 g sötmandel 1 1/3 dl socker 1 1/3 msk Amaretto 2 äggvitor florsocker att rulla i Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.