1 sötmandel1.
Blanda smör, socker, sirap och salt i en tjockbottnad vid kastrull. Koka upp och koka tills massan är 145 grader. Det tar 10–15 minuter om man kokar på hög värme.2. Finhacka sötmandeln. Dra kastrullen åt sidan och rör ner mandeln. Koka ytterligare 3–5 minuter tills massan är 145 grader.3. Häll ut massan på plåt med bakplåtspapper. Vicka plåten så att massan flyter ut.4. Bryt knäcken i bitar när den kallnat.
Julbak. Nu är vi hemma igen, vi har haft en jättefin helg men det är alltid skönt att komma hem. Speciellt nu när det är så mycket att göra på jobbet och inför jul
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter
Wienernougat. Hej. Hoppas ni alla har fått en bra start på veckan i kylan. Ja, här i smålandstrakten har det verkligen varit riktigt kallt idag, i alla fall för min smak
Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.