Mandelmassa
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl sötmandel
  • 12,33-3 dl florsocker
  • 10,5 äggvita
  • 12 bittermandel
  • 12 tsk vatten
  • 10,5 dl vatten
  • 11 msk smör
  • 12,5 msk vetemjöl
  • 1300 g mandelmassa
  • 12 dl florsocker
  • 12,5 dl sötmandel 2,33-3 dl florsocker 0,5 äggvita 2 bittermandel 2 tsk vatten
  • 1 Marsipan:0,5 dl vatten 1 msk smör 2,5 msk vetemjöl 300 g mandelmassa 2 dl florsockerMandelmassa: Skålla och skala mandeln. Mal mandeln fint i mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en skål. Tillsätt socker och äggvita. Smaksätt med bittermandel och spä med några droppar vatten om massan blir för tjock. Marsipan: Koka upp vatten och smör. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen. Riv mandelmassan grovt. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.