Butiken heter Vårt Kök i Glommen, och där kan man handla färsk fisk, fina ostar och mängder av goda egengjorda produkter såsom marmelader, müsli, saft, snacks och kex
Dietisten, jättetråkig titel för övrigt, menade att jag förmodligen hade en allergi som låg i bakgrunden och varnade för att om jag fortsatte med krabban, skulle allergin i värsta fall kunna triggas, utvecklas och gud bevars, leda till att jag även blir allergisk mot andra skaldjur
I lördags var vi ute och storhandlade och åt lunch med barnen på restaurang, jättemysigt. Vi fyllde vagnen med korv, kalkon, olika ostar, grönsaker, såser och annat smaskigt och jag sprang även på färska havskräftor och blev såååå sugen på att testa dessa
Blanda samman ägg, äggvitor, brynt smör, Glenkinchie och soja, smaka av med salt. Stek resterande jordärtskockor hela på medelhög värme i smör tills de är gyllene runt om och mjuka inuti, krydda med salt
Pressa vitlöken i smöret och blanda i saltet och chilikryddan lägg det klara smöret på kräftköttet. Lägg kräftan med köttet uppåt och låt det bli varmt i 250 gr ugn ca 5 min. Ta resten av smöret och bred på formfranskan och lägg även den i ugnen i ca 5 min. Efter 5 min så delar du formfranskan som bilden och lägger på kräftan. 1 stor havskräfta
Mixa samman vinäger, dijonsenap och äggulor. Tillsätt sedan örter och vitlök och mixa vidare. Dela havskräftorna på längden, salta dem och lägg dem på grillen med skalet nedåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.