Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta. Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets
Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare. Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till två runda kakor, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Mycket god pasta, med fin tryffelsmak och som passade mycket bra ihop med den parmmesanstinna såsen. Mamman i familjen var väldigt bra på att laga mat och när jag återvände till Sverige hade jag en massa bra recept med mig hem
Min syster har varit här med sina flickor och de är söta som socker, ja möjligen är jag aningens jävig i frågan =0) I fredags bakade vi enligt flickornas önskemål, kladdiga chokladmuffins med kräm. Blanda 100 gram halvsmält smör med 1 dl oboypulver, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl florsockerSpritsa ut det i muffinsarna när de har svalnat, pynta efter smakNu har tjejerna åkt hem och nu dröjer det ända till i sommar tills vi ses igen
Tabellen är i pdf-format och öppnas enklast med Acrobat reader (du har det säkert redan i datorn, men om inte kan programmet laddas ner gratis här) eller Förhandsvisning om du använder en mac-dator
Vi har bara njutit av vädret och ätit god med goda vänner denna helg. Tillsätt valnötter,salt, kardemumma, kanel, och mjölet som du blandat med bikarbonat och bakpulver
Tre dygn efter det enorma snöfallet (med göteborgsmått mätt) är det fortfarande oplogat på många ställen och det är med viss fara för livet man tar ut sin stålhingst och cyklar iväg mot jobbet
Tack för alla tips om rågbröd, till helgen blir det nog ett försök med hela rågkärnor. Långjästa degar, som man bara blandar ihop mycket kort och sedan låter jäsa under natten, eller vila och vika-degar som går ut på att man blandar degen kort, låter den vila en halvtimme innan man viker ihop degen där den ligger i bunken en vända (här finns en liten film där man ser hur det ser ut)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.