Mandelskorpor
Milda.se
Milda.se

Mandelskorpor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3/4 dl sötmandel
  • 100 g Milda
  • 1½ dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°. Hacka mandeln grovt. Rör rumsvarmt matfett och farinsocker poröst i en skål. Rör ner ett ägg i taget.

    Blanda mandel, vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 3 bitar och rulla till ca 40 cm långa längder. Lägg längderna på bakpapperklädd plåt. Grädda dem i mitten av ugnen ca 10 minuter.

    Skär längderna medan de är varma i sneda, ca 2 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittsidan upp på plåten. Sätt in dem igen i samma ugnsvärme, 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

    Förvara i burk med tättslutande lock.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.