Så enkel att göra och lyxigt god! Förbered vaniljkräm, bottnar (lämna i ugn över natt) och rosta mandeln dagen innan. Ta fram vaniljkrämen lite innanlår att inte den är kylskåpskall då det rumstempererade smöret kyldes snabbt ner. Kör flagad mandel på toppen och skit i spritsen. Körde denna sats i 2x15cm formar oc blev fin tårta till 6p
GENI! Klä in tårtan i ett tunt lager smörkräm. Ta fram smörkrämen och låt den bli rumstempererad, vispa upp och spritsa tårtan straxt före servering. = mjuk och härlig smörkräm och saftig tårta som håller länge!
Bred ut smeten jämnt, innanför dina uppritade cirklar på bakplåtspapper. Oscar den II. Tillsätt sedan det kalla smöret, lite i taget, och vispa ner till en jämn smet
Chokladganache. Låt svalna, placera därefter i kylskåp med plastfolie över - lägg folien så den ligger på ganachens yta, på så vis finns ingen risk att någon kondens skapas mellanplasten och själva ganachen
Koka upp vattnet till lagen och tillsätt salt, socker, svartpeppar, lagerblad och enbär. Lägg det varma köttet i en trång skål och häll den heta lagen över
Då det inte riktigt är säsong på kalv så gör jag den på fläskfilé (och ta inte någon billig variant, utan ta ett dyrare alternativ typ svenskt, så mycket godare, när man ändå lagar en god rätt)
Sikta försiktigt ner mjölet och blanda ihop till en jämn smet med en slickepott. Häromdagen kom jag över ett recept på mandeltårta med smak av sommar hos den duktiga bakbloggaren Fika hos Maja
Kommentarer
manuela-2
Så enkel att göra och lyxigt god! Förbered vaniljkräm, bottnar (lämna i ugn över natt) och rosta mandeln dagen innan. Ta fram vaniljkrämen lite innanlår att inte den är kylskåpskall då det rumstempererade smöret kyldes snabbt ner. Kör flagad mandel på toppen och skit i spritsen. Körde denna sats i 2x15cm formar oc blev fin tårta till 6p
manuela-2
GENI! Klä in tårtan i ett tunt lager smörkräm. Ta fram smörkrämen och låt den bli rumstempererad, vispa upp och spritsa tårtan straxt före servering. = mjuk och härlig smörkräm och saftig tårta som håller länge!
Logga in eller Registrera för att kommentera.