Mal hasselnötterna och blanda med sockret. Rör ner socker och nötter i de hårt vispade äggvitorna. Vispa krämen tills den kallnat och smaksätt den med vaniljfrön från vaniljstången
1160 g vit chokladVärm på vispgrädden i en kastrull, det skall inte koka. 1Tillsätt den vita choklad, rör om tills det smält och blandats till en slät smet
Bottnarna är som sega biskvi-bottnar och fyllningen är som en chokladtryffel smaksatt med konjak. Sätt på den andra botten och täck tårtan med resten av krämen
Mal mandeln fint och blanda med strösocker. Garnera med något fint, t ex bär eller mandelflarn. Vispa ihop äggulor, strösocker, smör och grädde i en kastrull
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Vispa med en elvisp ihop smör, lemoncurd, hallon och florsocker
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.