Valet föll då på en mörk chokladkaka med smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Hittade ett recept på en både socker-och glutenfri chokladkaka. Socker-och glutenfri. chokladkaka. Ibland testar jag att baka både sockerfritt och glutenfritt
Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Oftast när jag bakar chokladkakor så är det ju choklad i kakorna och inte som här kakao. Men ibland när man bakar till cuppar och föreningar så känns det som att det spelar ingen roll
Denna tårtan är fylld med mango panacotta och hallonmousse och smakar ljuvligt. Mango panacotta. Mirror Glaze tårtor har ju blivit mycket populärt och det beror nog på den ryska tårtkonstnären Olga Noskova som gör så underbart fina tårtor, rena rama konstverken
Jag har fått önskemål om att göra bakverk utan vetemjöl och eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kesella och mjölet blandat med vaniljsocker, kakao och bakpulver
Krämig kokosmousse och en len mangopanacotta i ett sprött pajskal, kan det bli bättre. Mangopanacotta. Pajen är lätt och smidig att göra,men har man inte dessa små silikonformar att gjuta panacottan i, så får man låta panacottan stelna i kylskåpet och sedan vispa upp och spritsa ett fint mönster
Som vanligt när jag bakar vill jag att det ska vara vetefritt, sockerfritt och komjölksfritt. Dessutom vill jag så klart att det ska smaka jättegott och gå snabbt att göra
Mjuka kakor är hans favorit och då och då får man vara lite snäll mot honom också. Chokladkaka. Helst vill han inte ha massa glasyr och ”sånt krafs” som han kallar det men nej, där går gränsen för mig
MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Och det var tur eftersom brorsan inte är så förtjust i hjortron
Skala och mixa mangooch vänd ner det i krämen. Min kräm blev dock liiite lös så se till att den sjuder och tjocknar ordentligt men annars var den riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.