1225 g
mango fryst 5 st gelatinblad 3 st ägg 1 dl socker 2 dl vispgrädde Garnering: 25 g mörk choklad smält 1 st passionsfrukt 4 st physalis 4 st kumquats Det här behövs till 4 port:Låt mangon tina och mixa den. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor.
1 Vispa
äggulor och socker vitt och pösigt och rör i mangon. Vispa grädden.
1 Vispa
äggvitorna till hårt skum. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Rör ner gelatinet i mangon.
1 Blanda
i grädden och vänd till sist i äggvitorna. Fördela fromagen i fyra formar och ställ dem kallt i minst 4 timmar.
1 Stjälp
upp fromagen på tallrikar och garnera med smält choklad, passionsfrukt, physalis och kumquats.
Vilodag idag efter en härlig helg med uppmärksamhet kring bägge böckerna ”Sju steg till ett friskare jag” och ”Laga Glutenfritt” på bokmässan i Göteborg
De var verkligen perfekta att baka med dottern. Annars är det alltid mjuka kakor jag bakar med henne. Forma till små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Krämig mousse med seg choklad i. Häll upp och toppa med färska jordgubbar och rostad kokos. Coconut creme köps i vanliga livsmedelsbutiker och ser ut såhär
Nicecream medchokladrippel och karamell. Inga ursäkter alltså – det är inte ens dyrt… OK, visst, det krävs att man laddar upp i början med nya råvaror i skafferiet men redan efter ett par veckor är man igång
Men de är så rackarns tjusiga med sin chokladrippel och de där gula små konserverade mandarinerna. Jag förstår att inte alla börjar sin vecka med en gräddbakelse men det är faktiskt min födelsedagsvecka
Har man choklad i kakan behövs ingen chokladrippel. Idag passade jag på att använda lite ingredienser som fanns hemma, så det blev en mandelkaka med nougatglasyr och Rocky Roadtopping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.