Häll på Olivoljan och krama med händerna mangold bladen så att du bryter ner strukturen lite. (Går lättast om du gör det i en skål med vatten så att det inte stänker, sila sedan i ett durkslag)
Rosta mandlarna i het panna och lägg sedan i matberedare med S- kniv. Smaka av med havssalt. Kör i ca 10 minuter tills mandelns oljor frigjorts och du har ett fint smör
Eget mandelsmör och färska jordgubbar smakar himmelskt ihop. Dessutom är mandlar rika på vitamin E, magnesium, vitamin B2 och kalcium, medans gubbarna bidrar rikligt med C vitamin. 3 dl mandlar med skal. 3 dl mandlar med skal
När pastan är nästan färdigkokt tillsätter du mangolden som du skurit i strimlor, börja med stjälkarna och lägg sedan i bladen och även spenaten samt chilin
Jag har alltid älskat mangold och särskilt de här knippena med blandade vackra färger –. Tillsammans med sardellfiléer, citron, oliver och lite vitlök blir det en riktig italiensk höjdare full av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.