annanskaka och testade att byta ut ananasen mot mango istället och det vart lika bra det med. Jag tog fryst mango som jag lät puttra sönder med lite socker innan jag mixade det
Mangopajmed kiwi. Nagga botten med en gaffel. Lägg gelatinbladen i en stor skål med kallt vatten. Pressa purén med hjälp av baksidan på en sked genom en finmaskig sil
Blanda mangotärningarna med blåbären ½ dl socker och potatismjölet. Servera något avsvalnad med vaniljsås eller lite glass, eller helt kall utan tillbehör
Servera med vispad grädde. Enligt Ica, som står för receptet, är det gott med vaniljkesella till. 250 g mango i bitar250 g hallon 1 lime 1 dl kokos100 g smör 1 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 dl havregryn1 dl råsocker (eller strösocker)1/2 tsk bakpulver Sätt ugnen på 200C
Veckans söta - Mangopaj. I lördags var vi ju hemma hos min svärfar hela dagen och halva natten också för den delen, och min svåger var där med sin familj också
När det gäller grottor så är antagligen de med hallon mest vanliga men jag gillar att experimentera så jag har testat apelsin, äpple, olika bär mm men denna gång fick det bli en fläder och myntafyllning
Kräftsjtärts och mangopaj ca 6 pers 1 smördegsrulle Fyllning 1 dm Hackad purjo (den vita delen) 200 g philadelfiaost (gärna smaksatt) 2 dl creme fraiche salt, peppar Garnering 1 brk kräftstjärtar ½ brk cocktailtomater 1 tärnad mango (eller 1 brk) dillfrön machesallad Gör så här Grädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter (nagga botten) Blanda den hackade purjolöken (vita delen), philost, creme fraiche, salt och peppar
1 ägg1 dl strösocker2 tsk vanilj2 dl créme fraiche Ca 200g mangokrossBlanda ihop degen och tryck ut i en formBlanda ihop ingredienserna till fyllningenHäll i skalet och grädda i ca 40 min i 175 graderSen dekorerade jag med hallonmousse och färska hallon
Igår var det alltså dubbelt kalasfestande med mat som passar ett påskbord och sedan tårtkalasande. Däremellan hann vi med lite lek ute i trädgården där solen värmde skönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.