Allt du behöver är en bit nötkött, valfri marinad (i denna batchen på bilden hade jag teriyakisås, chiliflakes, ingefära, vitlök och svartpeppar men senare har jag använt bland annat BBQ-sås och det funkar finfint det med), en ugn och mycket fritid
Toppa med vanilj casein fluff och sockerfri pannkakssirap blandat med kanel. De här pepparkakorna innehåller verkligen inget dåligt och jag blev jättenöjd med dem
Blanda samman ingredienserna till frityrsmeten i en bunke. Skala och dela löken, skrubba rotfrukterna. Lägg rotfrukterna och löken i en ugnsform, ringla över honung och olivolja, salta och peppra
Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten
Men konsistensen är den samma, och sättet man äter den på. Det här är nämligen en grön raw food yoghurt som består av blötladga cashewnötter, dadlar för sötman och spirulina för färgen
Jag älskar mjuk pepparkaka, Kryddig ochvärmandeoch tillsammans med en klick lingongrädde lovar den att vara där för mig alla mörka och kalla vinterkvällar
blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Fast det är å andra sidan ganska svårt att tro att det är maj därute när små snöflingor trillar ner från himlen och lägger sig bland den gräslök som vågat sig upp och smått bäddar in mina små musöron till rabarber
Att den fortfarande är näst intill besvärande lång och därtill ständigt fylls på av nya infall och tankar som jag bara måste genomföra (någon gång, snart), det behöver vi inte låtsas om
Men ibland är det skönt att bryta av denna dekadens med en lite elegantare och lyxigare mossetårta. Tårt-tårta i all ära men ibland är det bra mycket godare med en mousse-variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.