Mapu dofu från Sichuan
I mitt lilla kök
I mitt lilla kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g fläskfärs
  •  
  • Marinad till köttet
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk chinkiangvinäger (mörk risvinäger, finns i asiatiska matbutiker, kan ersättas med balsamvinäger i nödfall)
  • 1 tsk chili- och vitlökssås (sk sriracha, finns både i vanliga butiker och i asiatiska butiker)
  • 1 krm sesamolja
  • 1 krm råsocker
  • Olja till stekning (inte olivolja utan någon neutral smak)
  • 1-2 msk chilibönpasta (från Sichuan, finns också i asiatiska matbutiker, ta sambal oelek annars)
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver
  • 3-4 salladslökar eller 1 purjolök, hackade
  • 1 tsk sichuanpeppar, grovmortlad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.