1250 g
färska hallonGör så här: Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget, till en fast smet. Vispa i vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Låt kallna. Vispa grädden. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på. Bred på lemon curd och grädde. Strö över hallonen. Rulla ihop till en rulle med skarven nedåt.
Rulla ihop till en rulle med skarven nedåt. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget, till en fast smet
Citronkrämmed grädde, hallon och havrecrunch. Smaksätt med lite kardemumma eller vanilj. Citronkräm. Varva citronkräm, grädde, hallon och havrecrunch i portionsglas precis innan servering
I morse vaknade vi med så mycket snö upp över sovrumsrutan att man inte ens kunde urskilja sopbilen som traditionsenligt beepar sig bakåt längs gatan varje onsdag
För vem har inte nostalgiska smakminnen av marängtårta med jordgubbar från barndomen, ni vet då när det alltid var fint väder och sommarlovet kändes som en mindre evighet
Idag fick citronkrämen sällskap av pannkakor och vispad grädde och den är ju en höjdare i paj, eller på en pavlova eller scones, eller till egentligen ganska mycket
Krämen heter lemon posset på engelska och härstammar från medeltiden. Servera med en liten kaka vid sidan av och kanske några hallon om de finns att tillgå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.