Det är en marängskål fylld med hallonkesella, lite grädde och jordgubbar. I helgen så fyller vår yngsta tjej 5 år och jag kan inget annat än att undra vart de åren tog vägen
Marängskålar. Börja vispa blandningen på medelhastighet tills den börjar vitna. Kommentar Marängskålar. Häll sedan ned den varma vätskan över äggblandning medan du vispar
Fördela krämen i marängskålarna och garnera med bär och mynta. Platta till mitten på marängskålarna. Bred ut 8 små rundlar av hälften av smeten, som är ca 7 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper
Det blev fyra torskar som fick följa med oss hem för att grillas. Lite smulade digistivekex, passioncurd och lite maräng på toppen som bränns med en brännare
Börja att spritsa i mitten och arbeta dig sedan utåt i en cirkelrörelse samtidigt som du spritsar, avsluta med en extra hög kant i ytterkant så att det blir som små marängskålar
Lägg hjortronen i en skål tillsammans med konjaken eller likören och sockra dem efter smak. Smält gelatinet och häll det i bärgrädden under försiktig omrörning
När vi själva ställer till med kalas har jag som målsättning att LCHF. Blanda bär och vispad grädde och bred ut på bottenplattan, sätt på "locket", bred ut bärgrädden eller bara grädde och dekorera
Min lökstinna stekpanna med höga kanter får nu stifta bekantskap med lite rödvin. Det ångar, jag ser proffsigare ut och har inte alls att göra med att jag inbillat mig att smakerna, ångorna, bättre tas upp i löken
Fyll marängskålarnamed chokladkola och toppa med lättvispad grädde och finhackad daim. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet
den har tillräckligt med sötma i sig själv plus att bären också är söta. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av bärgrädden i ett jämnt lager ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.