Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Toppa med jordgubbar och hallon 2 färdiga marängbottnar
I helgen har Hanni som är vegan varit här hemma och vi testade att baka en veganska marängtårta. Vi fyllde den med sojagrädde med mosade hallon och mald vaniljstång och en massa frukt
Min andra födelsedagstårta blev en marängtårtamedlemoncurdfyllning, hallon, kiwi och banan. Marängtårta tycker jag annars är supergott, lite mer maräng än en pavlova och fast det i princip är samma grej så blir det annorlunda
Vispa grädden och blanda medlemoncurd. Vädret var också med oss och solen strålade fint ända fram till sent på eftermiddagen när det mulnade på och regnet började smattra
Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller medlemoncurd
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar
Men bäst av allt kan vara att man kan koka lemoncurd av dem. Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass
Lägg rulltårtan på fat och dekorera med bär och citronmeliss eller mynta. Smöra ett bakplåtspapper, lägg det i en långpanna med måtten 30x40 cm och strö över kokos
Resultatet blev en krämig och fyllig proteinboll med en frisk smak av citron och hallonet i mitten fungerar kanonbra för att bryta av lemoncurdens lena citronsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.