Recept på kalla såser kan man inte få för många av eller hur. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Hollandaise eller Hollandäs som det ibland försvenskas är en favorit i mitt kök. Den görs på varma äggulor som smaksätts med citron vari smält smör vispas tills man har en ljuvlig emulsion av ren smaklycka
1. Blötlägg kikärter och kidneybönor i var sin bunke över natten. 2. Koka bönorna och ärtorna var för sig i 1 liter lättsaltat vatten ca 45 minuter, eller tills de blir mjuka
1. Blötlägg bönorna i vatten över en natt. Koka upp vattnet och lägg i bönorna tillsammans med salt. Skala potatisarna och koka dem separat eller tillsammans med bönorna (då får de en fin röd färg)
1. Hacka myntabladen, finriv skalet på 1/4 citron och pressa sedan 1 msk saft ur den. 2. Låt bären tina något, dock bör de fortfarande vara ganska hårda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.