Helt kall, fortfarande saftig, mättande och god. -). Skär bort nedersta delen på sparrisen, den hårda och träiga (spar bitarna till en grönsaksfond eller soppa)
1 kg färsk hel rostbiff. Blanda ihop marinaden i en påse. Lägg i köttet och låt marinera ca 3 dygn. Torka av marinaden och gnid in köttet med salt och peppar
Den här lilla rätten passar perfekt som förrätt - eller en lättare lunch. Annars så lämnar smakerna en bra fräschör i munnen inför nästa rätt och så blir man inte för mätt - och det är ju bra egenskaper för en förrätt
Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar. Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr
Värm bara mjölk och socker i en kastrull, rör ned mörk choklad (eller mjölkchoklad) tills det smält. Vem tackar inte ja till en varm choklad såhär på söndagsmorgonen
Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Rostbiff. (Vill du ha rostbiffen mer röd tar du ut den vid ca 55°, vill du bara ha den lätt rosa tar du ut den vid 65°). 1 ½ kg rostbiff. 75 - 1,5 dl balsamicovinäger
Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar. Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr
Den som vill kan göra lite med citron- och vitlöksolja och ringla över när köttet skall serveras. Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Lägg upp all var för sig eller tillsammans på ett stort fat. Idag har solen strålat hela dagen, varmt har det varit också så det blev en sväng till Hampetorp, vi tänkte sola och bada på piren men när vi kom dit blåste det och sjön kylde ner luften rätt mycket så vi åkte hem igen till värmen på altanen
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Ibland har man tur och just i dag var det extrapris på riktigt fin svensk rostbiff så det kändes rätt så givet att slå till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.