Strö över oliverna, och garnera med färsk timjan. När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Krydda med salt och peppar. MARINERADEOLIVER. MARINERADE CHAMPINJONER. Blanda ihop olivolja, skivad vitlök, citronskal och oregano och lägg ner oliverna
Krydda med salt och peppar. MARINERADEOLIVER. MARINERADE CHAMPINJONER. Blanda ihop olivolja, skivad vitlök, citronskal och oregano och lägg ner oliverna
Skiva vitlöken, grovhacka oregano och skiva några skivor citronskal med en potatisskalare. Häll av spadet från oliverna och blanda samtliga ingredienser i en glasburk
Marineradeoliver är ett gott tilltugg som passar lika bra till buffén, som till snacks eller som i mitt fall denna gången som tillbehör till pulled pork
En snabb och enkel väg till lite roligare oliver. Ingredienser (till en burk)oliver av olika slag 1 tsk chili1 vitlöksklyfta, skivad1 tsk rosmarin3 msk olivoljaLägg i en förslutningsbar burk och blanda om
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.