Dela vitlöken i klyftor. Slå av vattnet och spola av vitlöksklyftorna i kallt vatten, skala dem. Koka upp vatten i en kastrull och låt vitlöksklyftorna koka cirka 1 minut. Efter tre dygn hälls vitlöken och vinägern i en kastrull, får koka upp och koka cika 1 minut. 2-3 vitlökar
Den som vill kan göra lite med citron- och vitlöksolja och ringla över när köttet skall serveras. 1 deciliter olivolja 3 rivna vitlöksklyftor rivet skal från en fin citron När rostbiffen upnått en innertemperatur av 60 grader, tar jag ut den ur ugnen och lägger den i en liten form. 3 rivna vitlöksklyftor
6 vitlöksklyftor. Marinera skinkan i marinaden minst 1h. Bryn den snabbt i smör och lägg i en liten gjutjärnsgryta med all marinad, sätt på locket och stek på nedre delen av ugnen på 90 grader tills innertemperaturen visar 65 grader
Vill man få in mer vitlökssmak så gnid de rostade bröden med en vitlöksklyfta. Varva strömming, kryddor, chili, persilja, vitlök och citronskal i glasburkarna
Jag älskar marineradevitlökar. 3 st vitlökar, klyftade och skala. Lägg i skalade vitlöksklyftorna och koka hastigt i 2 minuter. Share 3 st vitlökar, klyftade och skala
Gjorde egen marinad till kycklingfiléerna och vitlökssås, kryddade potatisen med ny krydda också. Det blev en mild mjuk söt vitlöks smak på såsen, att man steker den förändrar smaken helt
För att få lite mer smak och lite roligare färg blandade jag i ärtor, vitlök och kapris. Häll då ner ärtorna och vitlöksklyftorna och låt koka med i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.