Stek/grilla köttet på hög värme och ät tillsammans med ris och marinerade grönsaker. Här kommer recepet på det koreanska marinerade köttet Bulgogi som jag lovade att lägga upp
De köttskivor jag inte lyckas riktigt med, skär jag till som grytbitar. Jag delar grytbitarna på hälften och mariner dem med två olika marinader som jag sedan fryser in
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Ös dressingen över köttet ett par timmar innan servering. Lägg filéerna i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och sätt in en ugnstermometer med spetsen i den tjockaste delen
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.