Sylten passar till plättar, pannkakor och även som fyllning i tårtor och andra bakverk. 200 g jordgubbar 200 g rabarber 400 g syltsocker Skär jordgubbar och rabarber i skivor. Blanda dem med socker i en kastrull och låt koka under omrörning i 5
Vispa ägg, strösocker ochvaniljstångens ploppar vitt och riktigt pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma, citronskal och saft, samt salt, och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten
Vänd ner rapsoljan ochvaniljyoghurten. Och det är mina tema-veckor som jag har haft. Det kommer bli kanske varannan vecka och ni är alla välkomna att hänga på
Mumsig, naturligt söt och krämig smoothie som kan avnjutas som dessert eller mellanmål. Jag gillar att tillsätta antingen kokosmjölk eller cashewnötter till smoothies så att de blir krämiga, gräddiga och fylliga
Eftersom jag tyckte att marmeladen blev aningen för lös tog jag i lite agar-agarpulver, som är gjort på en slags rödalg, och som ofta används av vegetarianer som ett allternativ till gelatin
Igår gjorde jag en väldigt god marmelad, jag har inte ätit så mycket marmelad under många år, men nu har jag börjat tycka om marmelad igen och det är inte alls svårt att göra
Då tar vi och kör ett rabarbervarv igen då, idag är turen kommen till vår senaste marmeladkokning som inte bara innehöll rabarber utan också lite jordgubbar ochvanilj
Värm jordgubbar, rabarber, socker ochvanilj, inklusive stången i en gryta. I samband med midsommar tog jag chansen att länsa trädgården vid mitt föräldrahem på rabarber, då det växer en hel skog där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.