Kolla med "marmeladprovet" att det stelnar. Just nu finns det blodapelsiner från Sicilien i affärerna. Då måste man passa på att göra en marmelad av dessa
Marmeladprovet. Lägg bären i en bunke och mixa dem • Passera sedanmassan genom en sil och släng bort skal och kärnor • Läggde rivna morötterna i en kastrull tillsammans med havtornssaften,citronsaft- och skal samt sockret • Koka upp och låtkoka sakta i cirka 40 minuter • Gör marmeladprov (se nedan)• Tillsätt stött kardemumma och fyll upp på varma, steriliseradeburkar • Förvara svalt
Gör marmeladprovet genom att ta en droppa en halv tsk marmelad på ett tefat, ställ i frys eller kyl ca 5 minuter så att det kallnar - då ska marmeladen ha stelnat och blivit fast (ej rinnig)
Gör marmeladprovet genom att ta en matsked och lägga in i kylen några minuter. Nu dräller det av härliga björnbär i skogarna och igår gav vi oss iväg och plockade några liter
Gör marmeladprovet när fem minuter återstår av kotiden, dvs. Från finaste familjen T på världens bästa ö fick vi som bekant ett gäng päron med oss hem från skördefesten
Gör marmeladprovet. Receptet kommer från Åsa Swanbergs bok Sommar på burk. Grön tomatmarmelad Ingredienser 1 kg gröna tomater 1 dl vatten rivet skal och saft av 2 citroner 3 cm färsk ingefära 5 dl socker 1 krm natriumbensoat Gör så här Skölj tomaterna
(Alternativt kan man göra marmeladprovet, men det kändes lite för avancerat för mig. Jag tror faktisktinte inte att jag kokat marmelad någonsin tidigare, men med ett gäng bergamotter till hands var det verkligen dags
Kolla med "marmeladprovet" att det stelnar. Marmeladprovet. Nu när blodapelsinerna har kommit från Sicilien måste man koka en härlig, smakrik och färgglad marmelad
Gör marmeladprovet. Visserligen bloggar jag mycket om mat men jag hade aldrig trott att mina amatörmässiga manövrar i köket skulle uppmärksammas av någon utanför den närmaste vänkretsen
Gör marmeladprovet för att vara säker på att marmeladen är färdig. . . God morgon. Elsie och Bibbi gick lösa på mormor och morfars fruktträdgård i helgen
Gör marmeladprovet för att se att marmeladen är klar (häll lite marmelad på en assiett och om den ej flyter ihop när du drar en sked igenom så är den klar)
Gör marmeladprovet (se nedan). Marmeladprovet. Min allra första apelsin marmelad. Annars har jag bara testat att göra Rabarber marmelad, som jag verkligen kan rekommendera
Gör marmeladprovet. Fick det här receptet på en god päronmarmelad från svägerskan i San Francisco. Passade på att koka den när våra egna päron mognade, vi har en sort som heter Göteborgs diamant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.