Tillsätt i grytan med köttet och marinaden. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
Låt småputtra samman och lägg ner köttbullarna i såsen, fortsätt koka på låg värme ytterligare en stund så köttbullarna är ordentligt tillagade rakt igenom
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg. Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda
Stek köttbullarna i omgångar tills de fått fin färg och är genomstekta i en stekpanna med smör. Skala och finhacka löken och stek den mjuk utan att den får färg i en stekpanna med smör
Blanda färsen med ägg, vitlök och kryddor och rulla till bullar. Servera med ris eller couscous. Lägg i köttbullarna och låt sakta koka ytterligare 5 minuter
Servera de marockanskaköttbullarna i tomatsåsen tillsammans med ris och sköljd salladsmix. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock medan du gör köttbullarna
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.