Toppa varje portion medräkor. Fluffa upp grynen med en gaffel. 3 dl couscous. 11 kg räkormed skal. 1salt och svartpepparSkala räkorna men behåll stjärtskalet för att lättare kunna ta upp och äta dem med nyporna. 1Koka upp buljongen och lägg i couscousgrynen, koka upp på nytt. Tillsätt sedan räkorna och fräs dem i ca 1 minut i vitlöksoljan. 1Torka ur pannan och hetta upp den på nytt med en vitlöksklyfta, peperoncino och olivolja. 1Använd samma panna och hetta upp den med olivolja och en vitlöksklyfta. 1Lägg upp couscousen på en tallrik
Couscousmedräkor och yoghurtsås är ett intressant och fantastiskt gott recept där du blandar nykokt couscous, stekta grönsaker, finhackad dill och skalade räkor i en stor skål
En enkellagad favorit är vitlöksräkormed pasta. Servera medcouscous. )400 g skalade jätteräkor2 vitlöksklyftorolivolja till stekninghackad persilja2-4 dl tomatsâs1/2 tsk harissaStek räkorna och de skivade vitlöksklyftorna i 5 min. 400 g skalade jätteräkor
Koka upp vattnet och salt till couscousen och blanda ner både couscous och tärnad squash. Servera medcouscous, squash, aprikoser och paprika 250 g nötfärs. 1½ dl couscous
En enkellagad favorit är vitlöksräkormed pasta. Servera medcouscous. 400 g skalade jätteräkor. Stek räkorna och de skivade vitlöksklyftorna i 5 min. 400 g skalade jätteräkor
Rör sedan ner räkorna och till sist couscousen. Skala räkorna. Smaksätt med örtsalt. Rör ner couscous, lägg på lock och ställ kastrullen vid sidan om plattan 5-6 min. 1 kg räkormed skal. 4 dl couscous
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Fräs i smör tillsammans med curry. Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt fräsa med ett par minuter. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega
Fräs lite matfett med curryn. Skala räkorna. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt, men inte koka, då blir räkorna sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.