Köpte ju en burk marshmallows fluff när jag gjorde mina Whoopie Pie förra veckan, tänkte att det består ju bara mesta av äggvita och socker, ja och även smakämnen och majsmjöl, så det blir ju billigare att göra själv, gott blev det och går fort och enkelt att göra själv
Det var ju inte svårt. Jag har länge tänkt att jag ska testa att göra marshmallow nån gång, men har tyckt att det känts lite omständigt och har därför inte kommit till skott
Kvällsmys i gotteboden. Hemmagjorda marshmallows som var en av sakerna i senaste bakboxen. Det är den norska bakgurun Manuela Kjeilen, som numera bor i Stockholm, som gör denna box och de kommande två
Lägg socker, glykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka tills massan håller 100°. Då läggs gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter
En kraftfull elvisp är att rekommendera för att detta recept ska bli bra. Detta recept fungerar inte med dr oetker vegegel då den inte klarar att kokas länge, då får man bara en seg massa vilket man inte är ute efter
Det är höst, det är grått, det är perfekt väder för varm choklad och en bra bok. Jag kan rekommendera att man gör sin varma choklad genom att värma upp mjölk med några rutor av sin favoritchoklad
Jag är med i en grupp på Facebook som är livsfarlig by the way som heter "kakburken" och just nu cirkulerar ett recept med marshmallows ganska kraftigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.