Påskharen dök upp med påskägg också minsann, och Lilla I var i sitt esse. Vardag igen, hörrni, efter en alldeles fantastisk påskhelg med underbart vårväder
Ta den mindre mängden olja till att börja med, och tillsätt lite mer tills den får lagom konsistens. Jag tog min fina jungfrurapsolja i stället, men det går säkert också med en lite mildare jungfruolivolja
Kola och vanilj- Blondies medhallonswirl. Låt svalna ordentligt så brownien sätter sig ordentligt och ställ sedan i kylen så blir den lättare att skära i rutorServera med en klick grädde
250 g frysta hallon 1 citron, saften 1 dl strösocker 5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk sötad, ca 400 g 500 g mascarpone 1 dl pistagenötter, att garnera med
Dekorera med hallonen. Blanda i grädden och kolasåsen, rör nu precis så det blir lätt marmorerat. I stället för hobnobs kan du ta andra havrekex eller digestivekex med choklad
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
Sojamjölet kan ersättas med rårismjöl t ex, mandeloljan kan bytas till rapsolja, ochpistaschnötterna kan ersättas med andra nötter, mandel, solroskärnor eller pumpafrön
Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska ochmed både grönkål och brysselkål. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Man kan äta den som kombinerad efterrätt och ostbricka med några kex till, eller göra som vi gjorde, äta den till prosciutto och rostat surdegsbröd som en liten kvällsrätt
Den här pajen klarar sig alldeles förträffligt på egen hand, som ensam vegorätt och tillsammans med någon sallad, men den är också ett perfekt inslag på julbordet bland skinka, prinskorv och köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.