Jag har verkligen fått dille på att baka matbrödilångpanna. Underbart gott varmt med smör som smälter lite, och kanske ett par ostskivor – varm choklad till är inte fel nu när hösten börjar göra sigpåmind… Sen är det ju alltidhärligt att ha lite hembakat matbrödi frysen att ta fram till frukosten
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Garnering. Sesam- och nigellafrön (nigellafrön kallas även för kumminfrön, de kan uteslutas). TIPS. Du kan använda ersätta vetemjöl special med vanligt mjöl men jag tycker att brödet inteblirlikaluftigt då
Tryck ut degen ilångpannan. detta brödet var helt ljuvligt. Hade svårt att sluta äta faktiskt. Detta receptet rekommenderar jag er verkligen att prova =) Receptet kommer ifrån Matklubben
Det här knådfriamatbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innangräddning
Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Häll ner det i bunken och arbeta ihop allt till en deg. Låt den stå övertäckt i bunken, tills den har blivit dubbelt så stor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.