Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 kg Potatis (fast sort) 2 st Gula lökar 400 g Kallrökt lax 4 st Ägg 4 dl Vispgrädde salt och peppar Till servering Skirat smör
Börja koka ris eller potatis eller förbered det tillbehör du vill ha till fiskgrytan. 2 bitar torskfilé på ca 140 gram styck, portionsförpackade frysta
Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.