Matjessallad med brynt smör - Lisa Lemkes recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 matjesillsfiléer, hela och avrunna
  • 1800 g potatis, kokt och kall
  • 11 knippe rädisor
  • 14 ägg, hårdkokta
  • 10,5 gurka
  • 11,5 dl gräslök, hackad
  • 11,5 dl dill, hackad
  • 175 g smör
  • 11,5 dl gräddfil
  • 1 gott knäckebröd till servering
  • 14 matjesillsfiléer, hela och avrunna 800 g potatis, kokt och kall 1 knippe rädisor 4 ägg, hårdkokta 0,5 gurka 1,5 dl gräslök, hackad 1,5 dl dill, hackad 75 g smör 1,5 dl gräddfil gott knäckebröd till serveringSkär matjessillen i bitar på snedden. Skiva potatisen och rädisorna. Hacka äggen och gurkan. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna något. Fördela potatisen på ett stort fat. Toppa med sill, rädisor, ägg, gurka och hackade örter. Spritsa ut gräddfilen i små klickar (eller bara klicka ut med sked). Avsluta med att ringla över brynt smör. Servera tillsammans med knäckebröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.