Alldeles otroligt goda, med många nyttigheter, blev dagens provbakade muffins. Med avsikt blev det en stor sats för dessa matiga muffins är bra sportlovsfika att ha med sig ut
En av godsakerna på bordet var matmuffins som vi åt med kallrökt lax och en citronsås, så gott så. ) Vi har ju kört lite av ett menyförslag vad gäller påskmenyn denna veckan upptäckte vi, det började med sillen, fortsatte med efterrätten för att sedan komma en varmrätt, så nu fattas ju bara förrätten
Fullproppade med fetaost, soltorkade tomater, strimlad rödlök, svarta oliver och basilika… Mums. Vänd ner för hand eller med en slev fyllningen så att det blir jämt fördelat
Smörj en muffinsplåt eller ställ muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg, olja, fil och arbeta snabbt ihop till en deg
Ta ut bröden och låt de svalna, njut med något gott att dricka. Muffinssmeten. Blanda vetemjöl, majsmjöl, cayennepeppar, bakpulver, socker, salt, smör, riven vitlöksklyfta, i en bunke
Fördela smeten i 10 muffinsformar och garnera med pumpakärnor och solrosfrön. Sätt ugnen på 225°. Skär fetaosten i kuber och strimla de soltorkade tomaterna
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, socker, örter och riven ost i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk och olja, och blanda ner i de torra ingredienserna
Matmuffins är perfekt picknickmat eller allmänt att ha med som matlåda eller snax. Matmuffins. Anders ska klättra hela dagen idag o gjorde dessa att ta med sig, sen gjorde han lite extra till mig o Monica som softar på båten
Ville testa att göra lite matmuffins som är lätta att ta med som mellanmål när man har bråttom iväg. Skär smöret i tunna skivor (detta för att det ska bli lättare att arbeta med)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.