Rulla ihop ganska hårt - viraini plast- eller aluminiumfolie och ställ åt sidantills det är dags att grädda i ugnen - i kylen om du förbereder i god tid
Sätt aluminiumfolie runt formen på utsidan om det finnsrisk för att den inte är helt tät. När jag och minfamilj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Ta ut köttet och virain det ialuminiumfolie. Att fläka ut fläskfilé och banka, lägga på fyllning och rulla ihop - det tycker jag är ett bra sätt att tillaga och variera köttet
Ta sedan ut och täck med aluminiumfolie. Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut minsistaskinkaifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Så - sistablogginläggeti MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middagi form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad imikron) och en pepparsås
Vill du addera lite röksmak kan du ta lite spån (speciellt rökspån finns på de flesta butiker som säljer fiskegrejor) och slå inialuminiumfolie, göra några hål och sedan lägga på grillen ovanför värmen (kolen eller gasolbrännaren)
Många har testat JamieOlivers lasagne med crème fraichei stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Efterrätten i lördags blev Leilas "New York blueberry cheesecake"
Täck kanterna på pajskalet med aluminiumfolie, så att bara botten på pajdegen syns. Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet
Gårkvällens middag blev en inlindadfläskfilé med diverse kryddgrönt och kryddor. Receptet har vi haft länge, gjort några gånger och sen har det falliti glömska
Om de börjar bli brända på toppen, lägg över litealuminiumfolie. Rivpotatis, morötter, palsternacka och lök på en mandolin eller på de stora hålen på ett rivjärn
Ibland tryter motivationen även för mig. Igår kände jag migriktigt seg i kroppen hela dagen, hade ont i huvudet och bara tanken på att träna kändes otroligtjobbig
Täck över formen med aluminiumfolie. Lammbog, vilket underbart kött. Har aldrigtillagat lammbog förut men efter att nu har testat så var det intesista gången, det kan jag lova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.