En enkel variant på god mazarinkaka med lätt smak av bittermandel och saftig konsistens.
Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla formen, ca 24 cm i diameter.
Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Vispa ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål.
Tillsätt socker, mandelmassa, mjöl och bakpulver under omrörning.
Rör ner matfettet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30 - 40 minuter. Låt kakan svalna.
Rör ihop florsocker med 1 - 2 tsk vatten enligt anvisning på paketet. Bred ut glasyren över kakan och låt den stelna. Dekorera kakan innan servering med färska jordgubbar eller andra bär. Vill man göra kakan extra festlig - servera med Milda Visp.
De blev en mazarinkaka och den blev verkligen hur god som hellst. Idag va de dags för skiftmöte på kontoret och jag var ju tvungen att baka med mej nå gott till mina kollegor
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Garnera alternativt med hallon. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Min fina mormor kommer ofta med gamla veckotidningar då hon vet att jag gärna tittar på recepten. Dessa Mazarinkakor som jag nu ska dela med mig av har jag spanat på ett tag
Vänd ner det i äggsmeten med mjölken och bittermandeloljan. Rör ihop glasyren genom att sikta florsocker och vaniljsocker och blanda med smör och kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.