Precis som olika mjölsorter så får proteinpulver olika konsistens och när man bakar med dem är det stor skillnad på slutresultatet och vilka övriga ingredienser man ska ha i för att konsistensen ska bli så bra som möjligt
Det är faktiskt så att Svenskar, tillsammans med norrmän äter mest tex-mex mat i hela Europa. Personligen älskar jag tacokvällar, men som vi alla vet, så är det sällan speciellt nyttigt med de flotta såserna, friterade chipsen & vita brödet
I dessa har jag proteinpulvermed smak av jorddgubb och frystorkade jordgubbar. Att göra själv sina proteinbollar eller -bars är roligt och billigare än att köpa från affären
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Häll allt i en matberedare med kniv. En riktigt god och enkel proteinbars att göra. Jättegoda som dom är, lite mer godis och energi riktigt med att doppa dom i mörk choklad
Vispa samman att till en smet, smörj in en form med kokosolja, häll i smeten sen in i ugnen på ca. Varva bottnarna med valfritt tillbehör, jag hade första lagret Jordnötssmör och choklad sås
Garnera alternativt med hallon. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker
En av de människor jag inspireras mycket av är Proteinpow (aka Anna Sward) och det var faktiskt hon som fick upp mitt intresse för att baka medprotein och hon som inspirerade mig att starta den här bloggen
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.