Dessa Mazarinkakor som jag nu ska dela med mig av har jag spanat på ett tag. Min fina mormor kommer ofta med gamla veckotidningar då hon vet att jag gärna tittar på recepten
Baka en god toscakaka. Toscasmet. Gör under tiden toscasmeten. Toscasmet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Baka en god toscakaka. Toscasmet. Gör under tiden toscasmeten. Toscasmet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg
Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Ät med lättvispad grädde. Eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten
Garnera alternativt med hallon. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Riv mandelmassan, blanda med smöret. Mazarin=gott, toscatäcke=gott, choklad=gott. Tosca. Tosca. Bre toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10-15 min, tills den fått fin färg
Vänd ner det i äggsmeten med mjölken och bittermandeloljan. Rör ihop glasyren genom att sikta florsocker och vaniljsocker och blanda med smör och kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.