MM-MM-MM. ---. MM-MM-MM. Eggplant stew with mushrooms, and coconut rice. Slängde ihop den här grytan igår. Behövde laga en rätt med aubergin och svamp eftersom de jag hade i kylen höll på att bli dåliga
½ - 1 msk arabisk kryddmix (se här). ca 250 - 300 g passerade tomater. 2 - 3 hackade sivripaprikor (sivripaprika är en lite starkare paprika som används mycket i bland annat Turkiet och Mellanöstern). Låt allt steka i ca 5 - 6 minuter. Låt det småkoka på svag värme i ca 15 - 20 minuter. ½ - 1 msk arabisk kryddmix (se här). ca 250 - 300 g passerade tomater. 2 - 3 hackade sivripaprikor (sivripaprika är en lite starkare paprika som används mycket i bland annat Turkiet och Mellanöstern)
Lite rivig chilli-pickel till. Man vill ju hålla sig i form va. Så jag joggar ett par gånger i veckan. Inte sällan används joggingturen till att spåna fram middagsidéer
En mustig auberginegryta som påminner en aning om den franska ratatouillen. 5-6 mogna tomater (kan bytas ut mot 2 burkar krossad tomat). 2-4 st färska chili (om du gillar hetta, annars uteslut). Vänd på dem och baka ytterligare 5-10 min till. Strö på lite mynta och salt, låt puttra ytterliggare utan lock i ca 15-20 min. 5-6 mogna tomater (kan bytas ut mot 2 burkar krossad tomat). 2-4 st färska chili (om du gillar hetta, annars uteslut)
Inspirerad av denna smakupplevelse började jag fila på en egen version av aubergine i tomatsås och efter x - antal försök fick jag till en smakbalans som jag var hyfsat nöjd med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.