Häll på lite nötter (gärna festivalblandning) och ringla över lite honung. Varm brietårta med rostade nötter och flytande honung passade väldigt bra till vår tapasbuffé
MjölkchokladfudgeMånga3 dl vispgrädde3 dl strösocker1 dl ljus sirap50 g smör2 msk glykos ( finns att köpa på apoteket)1 tsk vaniljsocker100 g mjölkchokladBlanda vispgrädde, socker och sirap i en kastrull
1 brk ananas (köpt på Netto). Jag tyckte familjen behövde en gemensam fika i går. Jag hittade en burk ananas med smak av kokoslikör som jag köpt på Netto
På tapasaftonen hade jag intentionen att göra croquetas de jamon (spanska skinkkroketter) men vi var iväg på dagen så jag hade helt enkelt inte tid, men dagen efter gjorde jag en halv sats och de blev kanonbra
Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
2 schalottenlökar, 1 vitlök, 1 tsk olivolja, 200 g spenat, 2 dl grädde, Salt och vitpeppar, 4 bitar torsk, cirka 600 g 100 g fetaost + (150 g färsk spenat)
Dela ägget (gula och vita försig) och rör ner gulan i grädden försiktigt. Jag köpte en rolig sprayfärg som gör att mousse med mera får en sammetslen yta och en snygg färg, en härligt vit färg och jag har även en härligt röd färg
Det är en mättande, varm kycklingrätt och gör man sig bara besväret att göra den egna curryn smakar den så otroligt mycket bättre (än med currykrydda på burk)
Hela julbordetNär jag ser julbordet på bild blir jag faktiskt lite sugen på julmat igen. Det var egentligen bara morotslåda, potatis och jullimpan jag stod över
1 dl riven parmesanost (jag använde färdigriven Grana Padano). Jag har bloggat om caesarsallad tidigare, men det är en sallad som tål att bloggas om om och om igen
Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Nu har vi varit iväg på ytterligare kortare och längre resor och har lagat ännu mera mat ombord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.