Spara ryggben, fenor och huvud utan gälar, men kassera inälvorna. Grundreceptpå aioli. Kassera alla musslor med trasigt skal eller de som inte sluter skalet när du knackar på det
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott receptpå pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Där satt den, som vanligt på tredje försöket (ja det brukar vara då som jag når hela vägen fram). Så idag färdigställde jag kakreceptet och provade att göra lite olika varianter
Vi delar med oss av vårt favoritrecept samt tips på hur du får den luftig och saftig. Det andra du ska tänka på är att inte vispa ner mjölet i smeten, då blir kakan lite gummiaktig
Det här är min tolkning på den gamla klassikern kålpudding. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter, ta ut när färsen är genomstekt (beror på ugn och form)
En lite rolig grej som Leif sa när han gjorde såsen var att "vi tar en smörklick för kameran och sen en utanför så ser det inte så förbannat fett ut men det blir väldigt gott" =)
Den här gången blev den inte så degig utan mer fast i formen. Jag har fått en hel del frågor på hur jag gjorde den men jag var inte riktigt nöjd med det tidigare receptet så nu var det dags att laborera lite till… o dessutom hade vi ingen lunch så det var lägligt
Lägg det himmelska julgodiset i en mysig burk, jag hittade en pepparkaksburk (som jag tog utan att fråga min sambo, vilket tydligen ställer till problem när hon ska baka pepparkakor…)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.