3 dl ris- okokt1 stor b majs1 b kidneybönor (kan uteslutas)1 gul lök i tunna skivor3 dl vatten1 stor b salsasås2 msk kalvfond2 msk oregano2 dl riven ost3-4 kycklingfileérDela kycklingen i mindre bitar och bryn i lite olja eller smör
Strimla paprikorna. Hacka löken. Smält smöret i en panna tillsammans med olivoljan. Fräs löken och pressad vitlök tillsammans med salt och kryddor tills den blir genomskinlig och börjar mjukna
Finns det nåt bättre när vi bjuder in gästerna och de tar med sig maten. näh skulle inte tro det Vi hade grejat en massa här hemma, och var ganska möra ska tilläggas
Vi lagade mat på annan adress när vi bjöd på Mexicansk fiesta hemma hos Persson/Jansson för att vid ett senare tillfälle bjuda på en oerhört svensk maträtt vid namn smörgåstårta hemma hos oss
2 dl creme fraiche mexicansk chili. 2 dl creme fraiche mexicansk chili. En kall och regnig dag som denna tycker jag det passar bra att tipsa er om en värmande soppa
Och sedan åt jag ett liknande recept förra året när vi var i Los Angeles och käkade på den super hypeade veganska mexicanska restaurangen Gracias Madre
En enkel och god soppa som värmer gott en kylig höstkväll. Recept 4 kycklingfiléer skurna i små bitar1 liter kycklingfond1 burk krossade tomater1 finhackad gul lök2 msk tomatpuré3 rivna vitlöksklyftor1 msk spiskummin1 msk paprikapulver2 tsk chilipulversalt och pepparröd och grön paprikabrödkrutonger Fräs löken och vitlöken i lite olja i en gryta som rymmer allt som ska i
Varför inte lite mexicansk öl om man nu vill svalka sig med något. En underbar seglingsdag i blandad halvvind och lätt kryss tog oss till ett snabbt stopp i Björsund för att sedan ankra upp i Sundbyholm
Kärleksglöden blir stundtalshetare än den glöd som ska värma ostkaret. Vår resa igenom det Norska landskapet har varit en spännandeupptäckt i både naturupplevelser och mattraditioner, vi har fåttuppleva storslagen och underbar natur, vi har fått med oss enhel del av den Norska smaken under resans gång och det har visom jag så mången gång förr poängterat fått genom alla detolika och lokala odlares gårdsbruk, deras insatts för den genuinaoch lokala gårdsbruksmaten är av stor betydelse och väldigtvärdefull, det är de som har gett maten en identitet och egensmak
Detta är 80tals feeling i köket och paprikor ska fyllas med mexicansk bönröra och ost för att sedan gratineras i ugnen och serveras tyvärr bara med gurkan denna gång
I lördags var det ju som bekant festligheter med mexicanskt tema och igår, som vissa av er redan har koll på, så fuskade vi lite och firade vår bröllopsdag en dag i förskott
1 msk Mexicansk chilipulver (blandning av chilipeppar, nejlika, kryddpeppar, oregano, spiskummin, koriander, vitlök och cayennepeppar), eller andra kryddor man föredrar. 1 msk Mexicansk chilipulver (blandning av chilipeppar, nejlika, kryddpeppar, oregano, spiskummin, koriander, vitlök och cayennepeppar), eller andra kryddor man föredrar
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.