Jag kommit in i grillhetsande läge just nu. Allt fokus på att hitta en ny grill, smaker, tillbehör och vi vill hinna allt på en gång, (nynnandes på Tomas Ledins ”sommaren är kort”)… Troligtvis är det vädret som påverkar
Sätt spisen på medelhög värme och lägg i margarin och ägg i en teflonbelagd kastrull. När smöret börjar smälta, börja röra i kastrullen, antingen med en träslev eller en degskrapa "slickepott" som klarar höga temperaturer (annars kommer plasten att smälta)
så är det Mickes uppgift att laga vår middag på helgerna. Mitt i allt kom Mickes lillebror A och hans lilla A hit i ett snabbt ärende och då tog ju Micke åt sig äran av denna väldoft i köket och den redan framdukade maten
Svårt med vardagsinspirationsmat när man är trött och ingen har handlat. här är något som skapades av Micke med det som fanns i kyl och frys med fokus att det iallafall skulle vara nyttigt
Mickes Fläskfilégryta500 gram fläskfilé2 gula lökar1 vitlöksklyfta500 gram champinjonerkrydda med salt ca 1 krm av vardera vitpeppar chilipulver curry spiskummin och 1 tsk timjan 1 grönsaksbuljongtärning3 dl vatten2 msk soja1 msk fransk senap2,5 dl matlagningsgräddemjöl till ev redningskiva köttet och stek, hacka lök och skiva champinjoner och stek med köttet krydda
Bryn scharlottenlöken och vitlöken tills de fått lite färg och mjuknat. Tillsätt färsen. När färsen är färdigbrynt, tillsätt vattnet och buljongtärningarna (upplösta i vattnet) och låt vattnet koka ner
Så här gör vi Mickes goda Broccolimos. Mickes Broccolimos2-3 portionerDetta behöver du. Under semestern vistades vi några underbara dagar i vår vackra huvudstad
Micke har bytt ut kepsen mot kockmössan under tiden jag är sjukskriven och värken är för stor. Inte Micke emot eftersom han sedan tonåren dröm om att bli kock men på grund av en pådrivande syo som tycket att kockyrket bara var för kåkfarare och inte var något framtidsyrke (detta var på 80-talet som tur är) valde att läsa el-linjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.