Midsommardag med smak av skog och Norrland
sarris
sarris
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl mjöl
  • 1 msk vatten
  • 250 gram riven västerbottenost
  • 2 äggulor
  • 2 hela ägg
  • Ugn 175 grader
  •  
  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ msk vatten
  • Skär smöret i tärningar och nyp ihop med mjölet.
  • Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • dela den i 14 bitar och tryck ut i små aluminiumformar, ställ dem i kulen ca 30 minuter
  •  
  • Fyllning och sås
  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2½ dl kesella vanilj
  • 1 ägg 500 g hjortron
  • 1 msk florsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.