Vegetarisk midsommarmat – gubbröra (lakto-ovo). Nu kommer den. min bästa och mest älskade paj. Favoriten som åker fram på midsommar, kräftskivor, jul och påsk
Ja, vi hade tänkt att det skulle bli lite personligt i vårt kök idag, det är nämligen det som är temat för månadens sötsak i bloggen "Söta saker" Det är fritt att tolka det hur man vill, men vi behövde inte fundera särskilt mycket på vad vi skulle bidra med denna månaden, vi valde direkt att baka Ullas pepparkakor
Vegetarisk* gubbröra är nog ett av mina mest lagade och omtyckta recept. Röran är knappast bildskön, men det kompenserar den för genom att vara jävligt god
midsommarmat. (Alla recept är beräknat till 8 personer). Här kommer veckans recept från skövde nyheter. Bilder vill inte alls lägga sig i ordning idag, men håll till godo ändå
Pajdeg2 dl mjöl0,5 dl socker75 g kallt smör2 msk sirap1 äggulaSätt på ugnen på 150 grader. Blanda ihop allt till en fast deg, låt den vila, gärna i kylen ca 30 minuter
Så långt köper jag midsommarmaten, men sedan tar det stopp. Vill man känna sig riktigt hurtig och norrlänsk kavlar man sina egna hällakakor till midsommarkalaset eller närmsta picknick
Midsommarmaten blev i år en trerätters med tre olika små förrätter och tre små efterrätter. Till varmrätt serverades två olika potatissallader, en varm och en kall, bönbiffar och kokad majs med salt och smör på
1) Sätt ugnen på 100 grader. 2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas. 3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter
Ugnen. 200 grader Tid. 1½ - 2 timmar. 1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Skära steken i bitar och bryna köttet i fett så de får lite färg, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.