Har ni lagat mycket mat inför midsommar. Det har inte jag – i morgon är vi bortbjudna på knytkalas hos vänner i byn, efter att först ha varit nere vid det nästan bedövande idylliska midsommarfirandet i närliggande Björkens dal
Midsommarsill från Hällestad Har ni lagat mycket mat inför midsommar. Det har inte jag - i morgon är vi bortbjudna på knytkalas hos vänner i byn, efter att först ha varit nere vid det nästan bedövande idylliska midsommarfirandet i närliggande Björkens dal
Nyss hemkommen från Italien (berättar mer om det snart) kom midsommarhelgen med en dundrande fart. Eftersom inlagd sill är något av det bästa jag vet är det obligtoriskt att lägga in egen sill till jul, påsk och midsommar
Matjessill med mera kryddor och prästostmatjes, foto. Louise Johansson. Matjessill med mera kryddor. En annorlunda sill att imponera med på midsommarbordet
Nu är det inte långt till midsommar alla har mycket att göra - men spendera gärna lite tid på att lägga in sillen själv, det ger stor skillnad i resultat
Trött på midsommarsillen. No more lax. Fram med grillen och langa på en hel bit entrecote. Den funkar bra att grilla i stor bit eftersom att den är mör men har fett både utanpå och insprängt
Jag passade på att lägga in midsommarsillen redan i helgen. Egentligen räcker det ju att sillen står och gottar till sig i ett par dagar, men oftast blir den godare ju fler dagar den står
Påsken på väg och den årliga påsksillen måste ju bara läggas in. Som ni kanske vet är jag en stor sillälskare och försöker hitta på en påsksill, en midsommarsill och en julsill varje år
Så här blev årets trenne julsillar hos Daniel på Lundagillet. Löksillen - Smakade gott av lök och med en ton av kryddpeppar i bakgrunden, men tyvärr även fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.