Sås. GrytstekIngredienserGrytstek1 kg fransyska eller innanlår50 g smör3 st vitlök solo2 st gul lök150 g kålrot1 lagerblad2 msk oxfond1,5 dl vattenSåsSky från steken1 dl vispgrädde2 dl crème fraîche Oxfond Gör så härGrytstek
Låt tomaterna svalna något och mixa dem sedan till en sås. Om man vill kan man passera allt genom en sil för en riktigt slät sås – oavsett vilket är smaken otrolig
Olivsås. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red såsen under vispning. 4 person(er) Ingredienser 600 g falukorv 50 g fetaost 0,5 dl kesella Olivsås 1 msk olivolja 0,5 lök, gul 1 vitlöksklyfta 1 msk tomatpuré 4 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 0,5 dl spad, från oliverna 2 msk majsstärkelse, maizena vatten 1 dl oliver 1 krm svartpeppar 1 krm salt, ev
Där heter den Citron- och basilikafisk, men jag vill inte kalla den så eftersom såsen smakar inte citron utan mer som en vit sås med liten touch av basilika
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Servera såsen kylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Torskryggen i all ära, men den här såsen blev bara såå god. Borde koka sås på egen buljong oftare. Sås. Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Rör ihop alla ingredienserna till såsen. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.