Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man
1. Gurkmejapasta. Sjud gurkmeja och vatten på låg värme i ca fem minuter till en krämig pasta. 2. Lägg i 1 tsk av gurkmejapastan, ingefära, rapsolja, honung, mynta och mandelmjölk i en kopp
Det är faktiskt ganska enkelt att göra en tarte tatin, d. Plommon-Tarte Tatin. v. s. en upp-och-ner-kaka. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
Tarte tatin fast med päron. Ta ut tarten och låt svalna. Lossa försiktigt kanterna med en vass kniv och stjälp sedan tarten upp och ner på ett serveringsfat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.