Milkshake. Denna gjorde jag med frysta jordgubbar, glass och färska hallonoch en gnutta vaniljsocker. Vet inte varför, men det är väl när salt möter sött och det är lite udda som gör det så gott
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda i avrunna, hallonochblåbär. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallonochblåbär
Skär frukten i mindre bitar och lägg i en mixer tillsammans med bären. Separera gulor och vitor. Häll upp i små burkar eller dricksglas och garnera med resten av vispgrädden, frukt och bär
Enligt mina gäster så vart det en succé, med andra ord en paj jag kommer att bjuda på vid flera tillfällen under denna sommar och kanske nästa sommar med
Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallonochblåbäroch lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär
Denna cheesecake smakar gott av kanel, hallonochblåbär. Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.