§ Ett svar till Minälskade syster har husdrömmar och jag har bakat spröda Chokladdrömmar. Och ibland får man hjälp av goda vänner och i detta fall min kollega Ansi
This post "Rönnbär från min "vilda" trädgård" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #rönnbär #forestgarden #permaculture #foodforfree #rowan #superfood
Passar på att plita ner ett recept medans det är lite svalare (läs mindre varmt) här inne. Och på tal om värme så ska dom vara inne i ugnen i cirka 20 minuter på 175 grader. 20 minuter p
Stek pannkakan i kokos-eller rapsolja några minuter på varje sida. Ett helt underbart frukost- och mellanmålsalternativ som är lätt att variera med olika typer av tillbehör och eventuella smaksättningar
Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Ös steken var 30 minut. 1-2 msk rönnbärssylt. Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
Värm då upp frityrolja i en kastrull, gärna rätt djupt, och lägg i 3-6 vårrullar åt gången beroende på storleken på kastrullen ( använder du en fritös är det lite annorlunda). Fritering kan ta 2-6minuter beroende på värme och hur mycket färg man vill ha. För 60 - 65 minivårrullar. 2 - 3 msk finhackad ingefära
Inspirerad av en blick på min älsklingsgryta beslöt jag att göra en grytstek. Tillsätt sockret sista minuterna när löken börjat få fin färg så att det karamelliseras
Förgrädda pajen i ca 10 minuter. Tillsätt sirap, vatten och potatismjöl, och låt koka under omrörning tills äpplena mjuknat, ca 3-5minuter. Grädda pajen mitt i ugnen tills toscan fått fin färg, ca 15 minuter
Låt allt puttra under lock ca 25-30minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.