Efter läxläsning blev det sen kvällsmat. Gräddig grönpepparsås, klyftpotatis gjorda i stekpanna samt två fina 175 g mittbitar av oxfilén (Coeur de filet)
Igår fyllde jag år och i söndags hade jag kalas. Den har varit min favorit ända sedan barndomen. Jag hade tema tårta på mitt kalas och bjöd på hemgjord smörgåstårta
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Låt springformen sitta kvar och häll frostingen ovanpå kakan. Så därför beslöt jag mig för att baka av min morotskaka till precis det stadiet när stickan är torr men kakan är ändå lite underbakad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.