Äntligen - nu har jag testat att göra en egen marsipanöverdragen tårta. Häll smeten i en form med avtagbar kant, cirka 22 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter, tills kakan är helt "torr" och fast. 30-40 minuter
Dom här kakorna bjöd alltid min fina faster Marianne på så det var alltid extra lyxigt. Min mamma brukar göra dom till mig när jag fyller år (förlåt men Mariannes var ett strå vassare
När jag gör tacofärs brukar jag oftast krydda den själv med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipulver men jag har länge tänkt göra en färdig kryddblandning för att göra det enklare när det ska stekas färs
I originalreceptet ska det vara roquefortost men jag använder prästost och så ska det vara endiver i - det har inte jag i min och jag använder andra salladssorter än originalet
) Jag älskar fil och müsli och jag gör oftast minegen müsli. Min müsli däremot är full av frön och nötter och rostas i ugnen för en knaprigt härlig känsla
Lättlagad, god och även populär hos mina barn. De er sikkert färdige efter 30 minutter –men jeg steger dem glad i 45. 5- 10 minutter för de skal ud af ovnen hældes fløden ved
Superenkel dressing att göra, tar inte alls många minuter. Den är verkligen jättegod redan när den är klar, men smakar desto bättre när den har fått stå i kylen i åtminstone en timme före servering
Lägg äpple, rivet apelsinskal, torkad frukt, honung, kanel i en mixer och mixa i någon minut. Kan man börja dagen på något bättre sätt än med sina egna nyttiga frukostflingor i filmjölken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.